Skjold Antik

cropped-Skjoldbjælke

+45 40 14 34 97

Hvornår må man rydde et dødsbo?

Når en person afgår ved døden, kan det være en overvældende tid for de efterladte. Det er vigtigt at forstå processen og vide, hvornår det er tilladt at rydde afdødes bo. I Danmark er det ikke tilladt at rydde boet, før skifteretten har udstedt en skifteretsattest. Dette kan man læse mere om i artiklen.

Hvad er et dødsbo?

Et dødsbo refererer til alle de ejendele, værdier, gæld og forpligtelser, som en person efterlader sig, når vedkommende dør. Dette kan inkludere alt fra fast ejendom, møbler og personlige ejendele til bankkonti, gæld og eventuelle forretningsinteresser. Dødsboet repræsenterer den afdødes samlede økonomiske situation ved dødstidspunktet. Som udgangspunkt fordeles dødsboet mellem alle mulige arvinger efter personens bortgang.

Hvordan behandler skifteretten et dødsbo?

Skifteretten spiller en central rolle i behandlingen af dødsboer. Først når skifteboet er fuldt behandlet, vil skifteretten udstede en skifteretsattest, som giver arvingerne tilladelse til at disponere over afdødes ejendele. Denne behandling indebærer, at alle afdødes gældsforpligtelser er blevet håndteret, og at arvingerne har nået en aftale om fordelingen af boet.

Hvem har ansvaret for at rydde et dødsbo?

Ansvaret for at rydde et dødsbo falder typisk på de nærmeste pårørende eller de personer, der er udpeget som arvinger i afdødes testamente. Det er disse personer, der skal tage kontakt til skifteretten for at påbegynde processen med at skifte boet. I nogle tilfælde kan afdøde have udpeget en eksekutor i sit testamente, som vil have ansvaret for at administrere og rydde dødsboet.

Regler omkring tømning af dødsbo

Der er klare regler omkring tømning af et dødsbo. Først og fremmest er det ikke tilladt at rydde boet, før skifteretten har udstedt en skifteretsattest. Denne attest fungerer som et officielt dokument, der giver arvingerne tilladelse til at disponere over afdødes bo. Det er vigtigt at have skifteretsattesten for at undgå juridiske konflikter og for at sikre, at man ikke bliver holdt ansvarlig for afdødes gæld. Efter man har alle papirerne i orden, kan man begynde at tømme boet. Her kan du hyrer os til at hjælpe dig med de uoverskuelige ting. Læs regler omkring salg af dødsbo her

Priser på professionel oprydning af dødsbo

Når det kommer til at rydde et dødsbo, er det ofte de pårørende, der står for opgaven. Dette giver mulighed for at samles ved alle de minder, der måtte gemme sig i det hjem, hvor man måske har tilbragt mange betydningsfulde øjeblikke eller endda vokset op. Dog er der nogle, der af forskellige årsager ikke ønsker at påtage sig denne opgave selv. Måske er tiden knap, eller måske var forholdet til den afdøde ikke så nært. 

Alternativt kan man selv vælge at tage sig af nogle af de mere personlige opgaver og herefter inddrage professionel assistance til fjernelse af større møbler. Vi står altid klar til at skræddersy et tilbud, der matcher dine og din families specifikke behov. Med mere end 20 års erfaring er vi eksperter i at lette byrden for dig. 

Udover at fjerne møbler kan vi også tage os af små detaljer som søm, skruer og beslag. Vi tilbyder endda mulighed for aftalt afsluttende rengøring, så du kan fokusere på det, der virkelig betyder noget i denne svære tid.

Rydning af dødsbo

Søren Skjold

Over 25 års erfaring i rydning af dødsboer og en høj ekspertise i vurdering- og køb af antikviteter

Scroll to Top